iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 28 Μαΐου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Καραμελωμένο κοτόπουλο στο φούρνο με πιλάφι


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Καραμελωμένο κοτόπουλο στο φούρνο και πιλάφι με ρόκα και γραβιέρα, μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας.

Για το κοτόπουλο

Αλάτι-πιπέρι

1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι

2 κουταλιές σούπας μέλι

1 κουταλιές σούπας λεμόνι

Για το πιλάφι

500 γρ. ρύζι κίτρινο

200 γρ. γιαούρτι

100 γρ. βουτύρο

100 γρ. ρόκα

100 γρ. γραβιέρα

Ελαιόλαδο

Μία σκελίδα σκόρδο

Καραμελωμένο κοτόπουλο στο φούρνο και πιλάφι μαγειρεμένο με γιαούρτι και βούτυρο.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μίγμα από το λεμόνι ταχίνι και μέλι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 30 λεπτά όταν ξεφουρνίσουμε ξανά περνάμε με το μίγμα 

Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό σε χαμηλή φωτιά, με αλάτι, πιπέρι 1 φύλο δάφνης, το σκόρδο και ένα λεμόνι τη φλούδα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε το γιαούρτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα και την ρόκα.

Σερβίρουμε ζεστό.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση