iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σουσαμόπιτα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

½ κιλό σουσάμι

3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Κανέλα

Γαρύφαλλα σκόνη

1 κιλό φύλλα κρούστας

½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Καλαμποκέλαιο για άλειμμα

Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Στρώνουμε 7-8 φύλλα αλείφωντάς  τα με λάδι. Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για γέμιση.

Στο τέλος αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα, μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε  1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8' λεπτά και τη σιροπιάζουμε.

Πηγή: monastiriaka.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση