iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σνίτσελ κοτόπουλο


500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια

Υλικά:


Για τη μαρινάδα

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

θυμάρι ξερό


Για το πανάρισμα

250 γρ. αλεύρι

300 γρ. πάνκο

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι


Για τη mayo-honey sauce

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. λάδι

½ κούπα μαγιονέζα


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε στο μπολ 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.γ. πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.

Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με 250 γρ. αλεύρι, ένα με 3 σπασμένα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με 300 γρ. πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά.

Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.

Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.

Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170 βαθμούς και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ με ½ κούπα μαγιονέζα, βάζουμε 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. μέλι , 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση