iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017
γλυκά - διατροφή

Ένζυμο βοηθάει να απολαμβάνουμε γλυκά χωρίς τύψεις


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ανακάλυψαν ένα ένζυμο, το οποίο φαίνεται να μπορεί να εμποδίσει τη αποθήκευση της περίσσειας ποσότητας ζάχαρης στο σώμα μας με τη μορφή λίπους. Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings Of The National Academy Of Sciences».

Το συγκεκριμένο ένζυμο, γνωστό ως G3PP, φαίνεται να μπορεί να προστατεύσει το σώμα από τις τοξικές επιδράσεις που έχει η περίσσεια ποσότητα ζάχαρης στα κύτταρα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στον οργανισμό, τα κύτταρα σχηματίζουν μια χημική ουσία (Glycerol 3-phosphate), η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα όργανα.

Ελπίζουν, μάλιστα, ότι η ανακάλυψη αυτή να μπορέσει να βοηθήσει άτομα με παχυσαρκία, καθώς και ασθενείς με διαβήτη.

Πηγή: vita.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση