iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017
δασος

Πρώτο υπαίθριο πανελλήνιο συνέδριο στην πλατεία των Πιστιανών Άρτας


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Η πολιτιστική κίνηση Πιστιανών και το ελεύθερο Πανεπιστήμιο πολιτών διοργανώνουν το 1ο υπαίθριο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα "Θησαυροί της Ελληνικής Γης, Παράδοση και Εκπαίδευση" στην πλατεία των Πιστιανών Άρτας στις 22-24 Ιουλίου  2016.

Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η επαφή κάθε ενδιαφερόμενου με τους θησαυρούς της ελληνικής γης, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της υπαίθρου, καθώς και με κάθε δυνατότητα που παρέχει η ευρύτερη περιοχή των Πιστιανών (όπως περίπατοι, εκδρομές, αναρριχήσεις, κανό καγιάκ κ.α.). Επιπλέον στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί ένας οδηγός αγροτικών προϊόντων ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες από την καλλιέργεια, την παραγωγή, τη διάθεση έως και την κατανάλωση τους. Απώτερη επιδίωξη είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τις προαναφερθείσες διαδικασίες και πρακτικές που προσφέρει η ύπαιθρος, καθώς και με τη θέση που αυτές κατέχουν στην εκπαίδευση. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται ως αντίδραση στο κατεστημένο του υδροκεφαλισμού της αστικοποίησης και της πληθυσμιακής αφαίμαξης της περιφέρειας.


Το συνέδριο περιλαμβάνει:

1) Εισηγήσεις- Ανακοινώσεις

2) Περιπατητικές διαδρομές στη φύση ως εξής:

-Πιστιανά - Καλλιθέα - Αϊ-Γιάννης - Πιστιανά

-Πιστιανά - Καλλιθέα - Πλατάνια - Πιστιανά

-Πιστιανά - Καλλιθέα - Περδικάρι - Ροδαυγή - Πιστιανά

Στους περιηγητές θα δοθούν χάρτες με τις παραπάνω διαδρομές για να επιλέξουν τη διαδρομή τους.

3) Διαδρομές με το αυτοκίνητο

-Πιστιανά - Ροδαυγή - Πλατάνια - Πιστιανά

-Πιστιανά - Φανερωμένη - Πλατάνια - Πιστιανά

-Πιστιανά - Άραχθος - Πιστιανά

-Πιστιανά - Πλάκα - Άραχθος - Πιστιανά

Στους περιηγητές θα δοθούν χάρτες με τις παραπάνω διαδρομές για να επιλέξουν τη διαδρομή τους.

4) Παραδοσιακά εδέσματα στη Ταβέρνα των Πιστιανών

5) Παραδοσιακό γλέντι - Υπαίθρια πανήγυρης στην πλατεία των Πιστιανών

6) Έκθεση προϊόντων από συλλόγους και συνεταιρισμούς και ιδιώτες.


Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

-Πολίτες των Πιστιανών και των γειτονικών χωριών

-Πανεπιστημιακούς

-Διδάκτορες και υποψήφιους διδάκτορες

-Ειδικούς επιστήμονες

-Στελέχη εκπαίδευσης Α'/θμιας και Β'/θμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό

-Εκπαιδευτικούς Α'/θμιας και Β'/θμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό

-Κατόχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης

-Μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές

-Ερευνητές

-Στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης

-Συνεταιριστικούς φορείς

-Συνδικαλιστικούς φορείς

-Πολιτικά κόμματα

καθώς και σε κάθε πολίτη της χώρα που επιθυμεί  να έρθει σε επαφή με την ελληνική ύπαιθρο.


Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες


1. Καλλιέργεια Τοπικών Προϊόντων της Ελλάδας

-Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (Σιτάρι- Κριθάρι- Καλαμπόκι- Βαμβάκι κ.α.)

-Δενδρώδεις Καλλιέργειες (Αμυγδαλιάς -Μηλιάς- Αχλαδιάς, Ελιάς, Πορτοκαλιάς κ.α)

-Καλλιέργει Αρωματικών  Φυτών (χαμομήλι, βασιλικός,  μάραθος,  φασκόμηλο,  θρούμπι,  θυμάρι,  φασκόμηλο,  ρίγανη, δίκταμος,  μελισσοβότανο,   Λεβάντα η στοιχάς, τσάι του βουνού,  Μέντα η σταχυώδης, δενδρολίβανο κ.ά)

-Καλλιέργειες Ενεργειακών Φυτών (Ηλίανθος, Ελαιοκράμβη, Σόγια, Ρετσινολαδιά, Ατρακτυλίδα, Camelina sativa, Σιτηρά, Καλαμπόκι, Ζαχαρότευτλα, Γλυκό σόργο, καλάμι, μίσχανθος, αγριαγκινάρα,  ψευδακακία, λεύκα, ιτιά,  κενάφ, ινώδες σόργο κ.ά.)

-Βιοδυναμικές καλλιέργειες-βιομικροκαλλιέργειες ή Εναλλακτικές Καλλιέργειες  (στέβια, ιπποφαές, κρανιά, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.)

-Εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους

-Καλλιέργειες με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία & ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο


2. Το φαρμακείο της φύσης: Βότανα και Αρωματικά Φυτά

-Η βοτανική των αρχαίων

-Θεραπευτικά και μαγικά βότανα, τα φάρμακα των γιατρών

-Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά και υγεία

-Τα βότανα στην ελληνική κουζίνα

-Το μέλλον των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

-Βότανα: Διατροφή και Παράδοση

-Τοπική γαστρονομία και βότανα

-Τα βότανα και τα ενδημικά φυτά στην ποίηση (Ελύτης)

-Τα αρωματικά βότανα στην Ιστορία, τη Μυθολογία, την Τέχνη και τον  Πολιτισμό Γεωγραφική θέση και κλίμα της Ελλάδας ως παράγοντες ανάπτυξης

-Τα αρωματικά βοτάνια στη λαϊκή παράδοση

-Διατροφή - Υγεία - Βότανα

-Σύγχρονος τρόπος ζωής - Βότανα

-Κίνδυνοι εξαφάνισης των βοτάνων - Απειλούμενα είδη - Τρόποι προστασίας

-Πρακτικές συμβουλές για τη σωστή χρησιμοποίηση των βοτάνων

-Βότανα για το χειμώνα

-Βότανα για τη γυναίκα

-Βότανα για τον άντρα

-Βότανα για την εγκυμοσύνη και το παιδί

-Βότανα για χρόνιες παθήσεις

-Βότανα για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

-Βότανα για το άγχος

-Βότανα για αποτοξίνωση

-Ο βασιλικός και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

-Αλόη Βέρα (Aloe Vera): Το φυτό της αθανασίας

-Βότανα με αντικαρκινική δράση


2.1. Αρτυματικά Φυτά (Βότανα Μαγειρικής)

-Ελληνικά Βότανα- Μπαχαρικά 

-Ταξινόμηση και προσδιορισμός των μαγειρικών βοτάνων

-Κυριότερες ομάδες αρτυματικών φυτών και άγνωστα βότανα

-Καλλιεργητικές τεχνικές: Έδαφος και κλίμα, Διαχείριση νερού, Θρεπτικά στοιχεία και λιπάσματα, Παθογόνα και άλλα προβλήματα

-Σπορά και εγκατάσταση αρτυματικών φυτών

-Ανάπτυξη αρτυματικών φυτών: Τρόποι πολλαπλασιασμού μαγειρικών βοτάνων, Αναζωογόνηση πολυετών φυτών

-Σχεδιασμός κήπου αρτυματικών φυτών

-Μαγειρεύοντας με τα βότανα: Γενικές αρχές χρήσης βοτάνων στη μαγειρική

-Συγκομιδή βοτάνων 

-Αποξήρανση βοτάνων

-Μαγειρικές χρήσεις βοτάνων

-Τα βότανα στη ζαχαροπλαστική

-Θεραπευτικά Βότανα

-Κατεργασία, φυσικοχημικές ιδιότητες των μπαχαρικών και αρωματικών φυτών

-Τοξικά συστατικά εκχυλισμάτων φυτών και αρωματικών φυτών

-Κατηγορίες μπαχαρικών και αρωματικών φυτών

-Η χρήση των μπαχαρικών στην κουζίνα

-Ιδιότητες και διατροφική αξία

-Συνταγές μαγειρικής

-Εμπορία και προφυλάξεις


3. Υπερτροφές

-Βατόμουρα goji «Το φρούτο των μοναχών του Θιβέτ

-Ιπποφάες «ο βασιλιάς των φυτών»,  Μύρτιλο, blueberry, Cranberry, Ανανάς

-Ginger, Παπάγια, Χουρμάδες, Βερύκοκα, Δαμάσκηνα


4. Οίνος

-Ο αρχέγονος οίνος

-Η άμπελος και ο οίνος

-Οίνος: το νέκταρ των θεών

-Το κρασί και τα αμπέλια από την αρχαιότητα έως σήμερα

-Το κρασί σε διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες

-Το πάντρεμα οίνων και γεύσεωνΙστορία του οίνου

-Οίνος: γέφυρα πολιτισμών

-Οίνος και διατροφή

-Οίνος-Διατροφή-Υγεία και Πολιτισμός


5. Ελαιόλαδο: Πηγή πλούτου και υγείας της χώρας μας

-Η ελιά στην Αρχαία Ελλάδα και σε άλλους πολιτισμούς

-Η ελιά από την αρχαιότητα έως σήμερα

-Παραγωγή ελαιόλαδου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

-Η σημασία του ελαιόλαδου

-Πρόγραμμα ανάδειξης της σημασίας και κατανάλωσης ελαιόλαδου

-Η ελιά στο μύθο, στην τέχνη και στη λογοτεχνία

-Δράσεις προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων με έμφαση στην ελιά και στο ελαιόλαδο.

-Λάδι-Συνταγές μαγειρικής με ελιές και ελαιόλαδο

-Νομοθετικό πλαίσιο για την επισήμανση του ελαιόλαδου

-Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν

-Διεθνές Εμπόριο … Αλήθειες που συχνά παραβλέπουμε και η Εξίσωση της Επιτυχίας

-Προώθηση Εξαγωγών Τοπικών Προϊόντων μέσω Δικτύωσης και Τουρισμού Διατροφής - η περίπτωση της Πελοποννήσου

-Διαπολιτισμικό marketing

-Αύξηση εξαγωγών


6. Μέλι

-Το παρόν και το μέλλον της μελισσοκομίας στην Ελλάδα

-Εφαρμοσμένη έρευνα στη μελισσοκομία

-Μελισσοκομική Πρακτική

-Ασθένειες και εχθροί του μελισσιού

-Μελισσοκομική χλωρίδα και μελιτογόνα έντομα

-Μέλισσα και Περιβάλλον

-Τα προϊόντα της μέλισσας στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου

-Βιολογικές και θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας στον άνθρωπο και τα ζώα  


7. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα στη σύγχρονη αγορά

-Παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα

-Παραγωγή και Διάθεση του γάλακτος στην Ελλάδα

-Εξέλιξη της Ελληνικής Γαλακτοκομίας

-Ελληνική κτηνοτροφία Προβλήματα και προοπτικές

-Η πολυδιάστατη συμβολή της βόσκησης στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας

-«Κίνητρα για επενδύσεις στο τομέα της μεταποίησης του γάλακτος .

-Ίδρυση και λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή οικογενειακών

-εκμεταλλεύσεων παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

-Η ποιοτική διατροφή τους και η επίδραση στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουν

-Η διαχείριση της κρίσης στο γαλακτοκομικό τομέα

-«Aγελαδοτροφία - Η υφιστάμενη κατάσταση και το μέλλον της στην

-Ελλάδα και την ΕΕ. Μέτρα και προοπτικές

-Υγεία- Ευζωία μηρυκαστικών προϋποθέσεις για παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων

-Εξελίξεις στην κοινοτική νομοθεσία για τις ζωοτροφές, και οι επιπτώσεις στην ασφάλεια του γάλακτος και των προϊόντων του

-Σχεδιασμός μονάδων μεταποίησης γάλακτος

-Κοπή και συσκευασία τυροκομικών προϊόντων


8. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα στη σύγχρονη αγορά

-Παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα

-Παραγωγή και Διάθεση του γάλακτος στην Ελλάδα

-Εξέλιξη της Ελληνικής Γαλακτοκομίας

-Ελληνική κτηνοτροφία Προβλήματα και προοπτικές

-Η πολυδιάστατη συμβολή της βόσκησης στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας

-«Κίνητρα για επενδύσεις στο τομέα της μεταποίησης του γάλακτος .

-Ίδρυση και λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή οικογενειακών

-εκμεταλλεύσεων παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

-Η ποιοτική διατροφή τους και η επίδραση στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουν

-Η διαχείριση της κρίσης στο γαλακτοκομικό τομέα

-«Aγελαδοτροφία - Η υφιστάμενη κατάσταση και το μέλλον της στην

-Ελλάδα και την ΕΕ. Μέτρα και προοπτικές

-Υγεία- Ευζωία μηρυκαστικών προϋποθέσεις για παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων

-Εξελίξεις στην κοινοτική νομοθεσία για τις ζωοτροφές, και οι επιπτώσεις στην ασφάλεια του γάλακτος και των προϊόντων του

-Σχεδιασμός μονάδων μεταποίησης γάλακτος

-Κοπή και συσκευασία τυροκομικών προϊόντων


9. ΓεωθερμίαΥδροπονία στην Αγροκτηνοτροφική Παραγωγή

-Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

-Εφαρμογές Υδροπονίας - Υδροπονικές Καλλιέργειες

-Εφαρμογές Εναλλακτικών Πηγών ενέργειας στη γεωργία - Γεωθερμία

-Βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ

-Υγεία και ασφάλεια της εργασίας

-Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας

-Τεχνικές αναζήτησης εργασίας


10. Εκσυγχρονισμός των αγροκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων

-Γεωργική Πολιτική

-Γεωργική Οικονομική

-Eκτιμιτική

-Γεωργική Χρηματοοικονομική Διοίκηση

-Αγροτικό Μάρκετινγκ

-Κοστολόγηση γεωργικών προϊόντων

-Οργάνωση και Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων

-Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

-Οικονομική Γεωργικών Βιομηχανιών

-Χρηματοδότηση & Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία

-Βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ

-Υγεία και ασφάλεια της εργασίας

-Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας

-Τεχνικές αναζήτησης εργασίας


11. Κηροπλαστική και Σαπωνοποιία

-Δημιουργική κατασκευή και επεξεργασία κεριών, με υλικά το χρώμα και τη φόρμα.

-Εξοικείωση με καλούπια, χύτευση και πλάσιμο

-Διακόσμηση με φυσικά και τεχνητά υλικά

-Ασφάλεια & εξοπλισμός

-Χρήση καλουπιών & ξεκαλούπωμα

-Χρωματισμός & αρωματισμός των  κεριών σας

-Αναγνώριση πρώτων υλών

-Κατασκευή των δικών σας κεριών παραφίνης με χρώματα και αρώματα.

-Ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης

-Θερμή μέθοδος σαπωνοποίησης

-Παρασκευή σαπουνιού με τη μέθοδο Melt and Pour

-Παρασκευή υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου

-Παρασκευή απορρυπαντικού πλυντηρίου σε σκόνη

-Παρασκευή σαπουνιού με αλισίβα

-Παρασκευή μαλακτικού για το πλυντήριο ρούχων

-Παρασκευή σαπουνιών με αιθέρια έλαια


12. Διάθεση και Προώθηση Τοπικών Προϊόντων

-Πρωτοπόρες μέθοδοι προώθησης και πώλησης προϊόντων

-Διατήρηση, αποκατάσταση, ενίσχυση και ανάδειξη των γενετικών πόρων

-Διατήρηση, αποκατάσταση, ενίσχυση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων

-Προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση των εδαφικών και υδατικών πόρων

-Προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση της βλάστησης

-Ορθολογική διαχείριση των εδαφοϋδατικών πόρων

-Ορθολογική διαχείριση οικοσυστημάτων και εδαφοϋδατικών πόρων με τη χρήση νέων τεχνολογιών

-Παγκοσμιοποίηση των αγορών- προώθηση Πωλήσεων

-Προώθηση της κατανάλωσης των αγρ. προϊόντων εντός της κοινότητας / περιοχή

-Τυποποίηση-Συσκευασία-Logistics / επώνυμα ελληνικά προϊόντα, τα διαβατήρια για επιτυχημένες εξαγωγές

-Προώθηση, νέα μέσα-διαδίκτυο, e-shops, συμμετοχή σε εκθέσεις

-Τυποποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων.

-Διανομή αγροτικών προϊόντων και φορείς εμπορίας.

-Η διαχείριση της ζήτησης και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

-Τιμολόγηση αγροτικού προϊόντος (οι παράγοντες που προσδιορίζουν την τιμή, πολιτικές τιμών

-Προϋπολογισμός και ανάλυση κόστους, μέθοδοι προσδιορισμού τιμής).

-Η έννοια και η σημασία της διανομής των αγροτικών προϊόντων. Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας.

-Διαφήμιση αγροτικών προϊόντων.

-Δημόσιες σχέσεις - ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

-Έρευνα αγοράς- προωθητικές ενέργειες

-Ηλεκτρονικό εμπόριο


13. Τουρισμός


13.1 Αγροτουρισμός - Οικοτουρισμός

-Αγροτουρισμός - Γενικές έννοιες

-Ίδρυση, λειτουργία και οικονομική διαχείριση μίας αγροτουριστικής επιχείρησης

-Προβολή (Μάρκετινγκ) αγροτουριστικών επιχειρήσεων

-Αγροτικη αναπτυξη: προοπτικες και προκλησεις

-Εργαλεια αναπτυξης της  εξωστρεφειας - πως κερδιζετai το παιχνιδι της εξωστρεφειας

-Τουρισμος: η επομενη ημερα - εργαλεια αναπτυξης

-Ανθρωπινο δυναμικο: επενδυση στη γνωση

-Βιολογική καλλιέργεια εναλλακτικών κηπευτικών

-Οικοτουρισμός

-Διαχείριση αποβλήτων και επεξεργασία λυμάτων σε οικοτουριστικές μονάδες

-Επάρκεια ενέργειας και έλεγχος σε τουριστικά ακίνητα και καταλύματα

-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα

-Προσαρμογή του τουρισμού στις κλιματικές αλλαγές

-Μηχανισμοί υποστήριξης αποφάσεων για τη διαχείριση της βιωσιμότητας σε τουριστικά καταλύματα

-Περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη

-Περιβαλλοντική συνείδηση & εκπαίδευση των τουριστών

-Κίνητρα και φραγμοί οικοτουριστικής συμπεριφοράς

-Πράσινες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα

-Το κόστος και τα οφέλη του οικοτουρισμού

-Ο οικοτουρισμός: Μέθοδος αλλαγής προτύπων μαζικού τουρισμού

-Οικοτουριστική ανάπτυξη σε ερημωμένες περιοχές

-Εθνικοί οργανισμοί τουρισμού

-Επενδύσεις στον οικοτουρισμό

-Όργανα χρηματοδότησης οικοτουριστικών δράσεων

-μη κυβερνητικοί οργανισμοί προστασία του περιβάλλοντος


13.2 Οινοτουρισμός - παραδοσιακά προϊόντα


13.3 Προσκυνηματικός Τουρισμός


13.4 Εκπαιδευτικός Τουρισμός

-Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για φοιτητές πανεπιστημίων και κολεγίων.

-Προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου για εκδρομές σχολείων και πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Προγράμματα εκπαίδευσης και γνωριμίας της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας


13.5 Γαστρονομικός τουρισμός: Η εναλλακτική πρόταση

-Γαστρονομικός Τουρισμός: Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την ποιότητα των αργοδιατροφικών προϊόντων

-Δράσεις στήριξης των ελληνικών προϊόντων ως προϋπόθεση ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

-Γαστρονομία και Τουρισμός στο Εξωτερικό

-Γαστρονομική Προσφορά στο Εξωτερικό

-Γαστρονομία και Τουρισμός

-Τουριστικοί Φορείς και Γαστρονομία

-Γαστρονομία και Τουρισμός στην Ελλάδα

-Περιοχές της Ελλάδας με Ιδιαίτερη Γαστρονομική Ταυτότητα

-Σχέδιο Ενσωμάτωσης της Γαστρονομίας στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού

-Η ταυτότητα του ατόμου και ο ρόλος της γαστρονομίας

-Η κινητικότητα των τροφίμων

-Οι αλλαγές στη γαστρονομική προσφορά εξαιτίας του τουρισμού

-Τουρισμός και τρόφιμα 

-Οι βασικές τάσεις στη γαστρονομία σήμερα

-Εξαγωγικό μάρκετινγκ,

-εξαγωγικό branding,

-εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές,

-Τελωνιακά-δασμολογικά θέματα


14. Παραδοσιακά Φαγητά

-Διατροφή και πολιτισμός

-Επίδραση του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών του ατόμου

-Συμβολή των κοινωνικών και πολιτιστικών πεποιθήσεων στη διαμόρφωση διαιτητικής συμπεριφοράς.

-Επίδραση των κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στο σύγχρονο τρόπο διατροφής

-Διατροφικές παραδόσεις-Προκαταλήψεις-Πρότυπα καταναλωτικής συμπεριφοράς.

-Τοπική γαστρονομία και πολιτισμός.

-Περιβάλλον και διατροφικές συνήθειες

-Παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή

-Πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία των καταναλωτών

-η ευκαιρία της καθιέρωσης του λογοτύπου Μεσογειακή διατροφή για τα ελληνικά προϊόντα

-Συνταγές

-Χειροποίητα Γλυκά και Ποτά


15. Εργόχειρα- Κεντήματα

-Πλέξιμο με βελόνες

-Πλέξιμο με βελονάκι

-Τεχνικές κεντήματος

-Μετάδοση τεχνικών για τη δημιουργία μοναδικών δημιουργιών για τα παιδιά

-Για τον εαυτό μας

-Για το σπίτι (η κεντήματα για παιδιά, σπίτι)

-Αργαλειοί

-Φωτογραφικό υλικό με κεντήματα


16. Καλλυντικά της φύσης

-Τα μυστικά της Ομορφιάς και της Υγείας στην αρχαιότητα

-Φυσικά καλλυντικά και μυστικά ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο και τον καιρό των Φαραώ

-Νους υγιής εν σώματι υγεία

-Η πλαστική χειρουργική από την Αρχαιότητα

-Αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες

-χρήση των σημαντικότερων αιθέριων ελαίων στην υπηρεσία της ομορφιάς και υγείας 

-Τρόποι εμπλουτισμού και ενίσχυση των θεραπειών προσώπου και σώματος με έλαια αρωματοθεραπείας

-Περιποίηση ακμής με φυσικούς τρόπους

-Καλλυντικά και φυσικά προϊόντα, στον τομέα της αντιγήρανσης

-Ιαματικές πηγές

-Κύτταρα φυτών για την φροντίδα του δέρματος

-Φρούτα. Η χρήση τους στις περιποιήσεις αισθητικής

-Τροφές που προσφέρουν υγεία και ομορφιά

-Παρασκευή καλλυντικών από φυσικά υλικά 


17. Συνεταιρισμοί

-Κοινωνική επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία

-Καλές πρακτικές συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών επιχειρήσεων

-Επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών

-Κοινωνικοί συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης (κοι.ς.π.ε.): οι πρώτες κοινωνικές παράλληλο εργαστήριο: «συμβουλές για παλιούς και νέους -οινωνικούς επιχειρηματίες,  επιχειρήσεις στην Ελλάδα            

-Συνεταιριστική ιδεολογία 

-Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και Τρόποι Υποστήριξης ΜΜΕ

-Νέα Σχέδια Ενίσχυσης Επιχειρηματικής Τεχνολογίας

-Καινοτομία και Τεχνολογίες Φορητού Υπολογισμού

-Δράσεις για Προώθηση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητα

-Επιτυχημένες συνεργασίας μεταξύ Βιομηχανίας - Ακαδημίας

-Ο ρόλος του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας

-Προσφέροντας στην Ακαδημαϊκή και Επιχειρηματική Κοινότητα


18. Αθλητικές δραστηριότητες στη φύση

-Άσκηση & Υγεία

-Αγωνιστικός Αθλητισμός

-Φυσική Αγωγή

-Η Επικινδυνότητα των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Τουρισμού

-Δυνατότητες και Προϋποθέσεις ανάπτυξης Αθλητικού Τουρισμού


10. Λαογραφία και Παράδοση

-Απεικόνιση παραδοσιακών ασχολιών στη λαϊκή τέχνη

-Ο ενδυματολογικός κώδικας και η δυναμική της πολιτισμικής αλλαγής

-Συντήρηση και νεωτερισμός στα δημοτικά τραγούδια

-Παροιμιακές φράσεις σε λαϊκά παραμύθια

-Διατήρηση της ταυτότητας, της αυθεντικότητας και της γνησιότητας του παραδοσιακού πολιτισμού

-Πανηγύρια

-Το ιδιότυπο οικιστικό περιβάλλον ως παράγοντας ευζωίας των κατοίκων

-Η συμβολή των πανηγυριών στην οικονομική ζωή

-Διατροφική παράδοση και ευζωία


20. Θεματικές ευρύτερου ενδιαφέροντος


20.1. Θεματικές περιβαλλοντικού - εκπαιδευτικού - παιδαγωγικού ενδιαφέροντος

-Εκπαιδευτική Έρευνα

-Μετανάστευση και μεταναστευτική πολιτική

-Προσχολική Εκπαίδευση

-Υποχρεωτική Εκπαίδευση

-Μέση Εκπαίδευση

-Κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών

-Εκπαιδευτική Πολιτική.

-Διαχείριση οικονομικών πόρων και Οικονομία της Εκπαίδευσης

-Εκπαιδευτικές δράσεις και εκπαιδευτικά σενάρια.

-Διδακτική Μεθοδολογία: Γνωστικά αντικείμενα, αναλυτικά προγράμματα και εκπαιδευτικό υλικό

-Αυτοαξιολόγηση και Ετεροαξιολόγηση στην Εκπαίδευση

-Κοινωνική Ψυχολογία και Παιδαγωγική: Διαδικασίες μάθησης και διδασκαλίας,

-Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και Επαγγελματικός Προσανατολισμός

-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

-Ειδική Αγωγή: Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Κοινωνική Παιδαγωγική και Μαθησιακές δυσκολίες

-Φιλοσοφία της Παιδείας

-Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

-Διά βίου Κατάρτιση και Επιμόρφωση - Εκπαίδευση Ενηλίκων

-Ιστορική εξέλιξη των εκπαιδευτικών συστημάτων και της εκπαίδευσης

-Εκπαιδευτικά συστήματα και Συγκριτική Παιδαγωγική


20.2. Σχέδια διδασκαλίας - σχέδια μαθημάτων - στρατηγικές διδασκαλίας σχετικές με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

-Σχέδια διδασκαλίας για την καλλιέργεια φυτών

-Σχέδια διδασκαλίας για την καλλιέργεια ανθέων

-Σχέδια διδασκαλίας για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

-Σχέδια διδασκαλίας αναδάσωσης

-Σχέδια διδασκαλίας προστασίας περιβάλλοντος

-Σχέδια διδασκαλίας για την δεντροφύτευσης

-Σχέδια διδασκαλίας για την οικολογική συνείδηση

-Σχέδια διδασκαλίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

-Σχέδια διδασκαλίας για τη δασοπροστασία

-Σχέδια διδασκαλίας για τη δασοπροστασία και τη βιοενέργεια

-Σχέδια διδασκαλίας για την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων

-Σχέδια διδασκαλίας για την αστικοποίηση και τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία.

-Σχέδια διδασκαλίας για την αστυφιλία

-Για την Προσχολική Εκπαίδευση

-Για το Δημοτικό Σχολείο

-Για το Γυμνάσιο

-Για το Λύκειο

Δείγματα σχεδίων μαθημάτων και στρατηγικών διδασκαλίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.a-learning.gr


Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι εκτός των παραπάνω μπορούν να προτείνουν θέματα και θεματικές

Γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική.

Το κόστος συμμετοχής κατατίθεται στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό και το καταθετήριο αποστέλλεται με email ή fax στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών:

Εθνική Τράπεζα της ΕλλάδαςIBAN: GR50 0110 7850 0000 7854 8006 135Αιτιολογία: Συμμετοχή στο 21ο Διεθνές ΣυνέδριοΚαταθέτης:  ……..

Το κόστος συμμετοχής παραμένει το ίδιο ανεξάρτητα από τον αριθμό των ανακοινώσεων κάθε εισηγητή, εφόσον ο αριθμός των ανακοινώσεων δεν ξεπερνά τις δυο, αυτόνομα ή σε συγγραφική ομάδα. Για κάθε ανακοίνωση πέραν των δύο, κάθε συγγραφέας επιβαρύνεται με το ποσό των 50€ έκαστη. Συμμετοχή πληρώνουν όλοι οι εισηγητές που συμμετέχουν σε μία ανακοίνωση. Το κόστος συμμετοχής θα καταβάλλεται στη Γραμματεία του Συνεδρίου κατά την έναρξη των εργασιών του.


Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:

-Πρόγραμμα Εργασιών Συνεδρίου

-Υλικό Συνεδρίου

-Παρακολούθηση των επιστημονικών ανακοινώσεων

-Βεβαίωση Συμμετοχής στο Συνέδριο

-Πρακτικά Συνεδρίου σε ηλεκτρονική μορφή (download από το internet μετά τη λήξη του συνεδρίου, με κωδικό πρόσβασης που θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες).

Ο φάκελος με το υλικό και τη βεβαίωση συμμετοχής θα παραλαμβάνονται από τους συνέδρους κατά την άφιξή τους στη γραμματεία του συνεδρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής εισηγητών και προδιαγραφές εισηγήσεων - ανακοινώσεων


Οι ενδιαφερόμενοι εισηγητές θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2016:

-Αίτηση συμμετοχής online στην ιστοσελίδα http://pistiana.inpatra.gr (Απαραίτητα για όλους τους εισηγητές)

-Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσής τους, έτοιμο προς δημοσίευση, σε ηλεκτρονική μορφή με e-mail, το οποίο δε θα ξεπερνά τις 4500-5500 λέξεις (μαζί με βιβλιογραφία και πίνακες) σε γραμματοσειρά Times New Roman, 10 pt., διάστιχο μονό. Το αρχείο θα πρέπει να είναι σε μορφή Word, έκδοση 2003.

-Οι ανακοινώσεις θα πρέπει να σταλούν με e-mail στη διεύθυνση [email protected]

-Περίληψη στα αγγλικά και στα ελληνικά (80-100 λέξεις έκαστη).

-Βιογραφικά στοιχεία για κάθε συγγραφέα 45-60 λέξεις σε πεζό κείμενο.

-Οι βιβλιογραφικές αναφορές πρέπει να είναι με μορφή υποσημειώσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφή των εισηγήσεων - ανακοινώσεων είναι αναρτημένες στο:  http://periodiko.inpatra.gr

Κείμενα ανακοινώσεων που θα παραδοθούν μόνο σε έντυπη μορφή δε θα γίνουν αποδεκτά.

Τα κείμενα με την παραλαβή τους θα αποστέλλονται στην επιτροπή κριτών, και με την απάντησή τους θα ενημερώνονται οι συγγραφείς των ανακοινώσεων για την αποδοχή ή την απόρριψη του κειμένου τους.

Οι ανακοινώσεις θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, δηλαδή να μην έχουν παρουσιαστεί ή δημοσιευτεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι ανακοινώσεις θα συμπεριληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου μόνο εφόσον:

-παρουσιαστούν κατά τις εργασίες του Συνεδρίου και

-ο κάθε εισηγητής και συν-εισηγητής κάθε ανακοίνωσης έχει καταβάλει το κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής ακροατών:

Γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://pistiana.inpatra.gr.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση