iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 27 Μαΐου 2017
κρητική κουζίνα

7ος παγκρήτιος διαγωνισμός κρητικής κουζίνας στα Χανιά


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Π.Ε Χανίων, και του ΟΑΔΥΚ θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά ο 7ος παγκρήτιος διαγωνισμός κρητικής κουζίνας που οργανώνει η λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο Αγυιάς στις 27,28 & 29 Νοεμβρίου 2015 και στη διάρκεια του τριημέρου θα έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν παρουσίαση του Κρητικού Παντοπωλείου, των συνεργατών της λέσχης, παρουσίαση του "Young Chef" μιας νέας δράσης που σκοπό έχει την σωστή καθοδήγηση των νέων που εισέρχονται στον χώρο της γαστρονομίας καθώς και την προάσπιση της Κρητικής γαστρονομίας. Η έναρξη του διαγωνισμού την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 18:00 με ελεύθερη είσοδο.


Κατηγορίες διαγωνισμού και πρόγραμμα:                                                                                    


1η ημέρα, Παρασκευή 27/11/2015                                                                        

Έναρξη διαγωνισμού και εγκαίνια Κρητικού παντοπωλείου

Θα υπάρχει στην είσοδο παραδοσιακό κέρασμα  18:00            

Παρουσίαση συνεργατών λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης στον χώρο του διαγωνισμού  18:15

Χαιρετισμός και ομιλίες από την ΛΑΚ και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών  18:45

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια  19:45                                                      

Τέλος 1ης ημέρας  21:00                  


2η ημέρα, Σάββατο 28/11/2015                                                      

Παράλληλες εκδηλώσεις:                                                                  

Έτοιμα γλυκά του κουταλιού από πολιτιστικούς συλλόγους και νοικοκυρές  ελεύθερο από όλους  10:00                                                                        

Ομιλία πάνω στην ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων  11:30      


Κλάση Α'            

Ζωντανές παρουσιάσεις επαγγελματίες & μαθητές δημόσιων & ιδιωτικών σχολών                                                                               

Κατηγορία Α-1: Επαγγελματίες  Ζωντανό σκάλισμα σε λαχανικά με θέμα την Κρητική Γή  10:00 - 12:00

Κατηγορία Α-11: Μαθητές  Ζωντανό σκάλισμα σε λαχανικά με θέμα την Κρητική Γή  10:00 - 12:00

Κατηγορία Α-2: Επαγγελματίες Ζεστό πιάτο με χόρτα εποχής της Κρήτης και καρέ από κατσίκι  10:15 - 11:00

Κατηγορία Α-3: Επαγγελματίες "κρητική τηγανιά'' με χοιρινό λαιμό σε συνδυασμό με χόντρο ή ξυνόχοντρο και γραβιέρα ή καπνιστή γραβιέρα Κρήτης  11:15 - 12:00      


Κλάση Β'            

Ζωντανές παρουσιάσεις μαθητών δημόσιων & ιδιωτικών σχολών                         

Κατηγορία Β-1: Μικρό μενού από ομάδα δυο μαθητών 1σαλάτα με χταπόδι και ένα κυρίως με βάση τα αρνίσια παιδάκια  12:15 - 13:30                                                                  

Κατηγορία Β-2: Ζεστό πιάτο με βάση το χοιρινό κρέας και ένα προϊόν από χαρούπι χαρουπόμελο ή ζυμαρικό από χαρούπι ή αλέυρι χαρουπιού ή ακατέργαστο χαρούπι  14:15 - 15:00      


Κλάση Γ'      

Σχολή της χρονιάς στην Κρήτη                                                      

Κατηγορία Γ-1: Μενού από σχολές συμμετέχουν 4 άτομα/ομάδα 1 κρύο ορεκτικό, 1 σαλάτα, 1 κυρίως και 1 επιδόρπιο με βάση αποκλειστικά τα Κρητικά υλικά, τα 5 εξής στοιχεία που θα πρέπει να υπάρχον στο μενού είναι: Χόρτα εποχής ή μάραθα ή αγρια πράσα, Κουνέλι, Κατσικίσιο γάλα, Στάκα, πορτοκάλι  15:15-17:00                                                                  

Τέλος 2ης ημέρας-ανακοίνωση αποτελεσμάτων


3η ημέρα, Κυριακή 29/11/2015                                                                        

Παράλληλες εκδηλώσεις:                                                                  

Έτοιμα αρτοσκευάσματα (ψωμιά) γλυκά και αλμυρά με προζύμι  από πολιτιστικούς συλλόγους και νοικοκυρές/ελεύθερο από όλους                                     

Παρουσίαση σε καλάθια (στολισμένα)  10:00      


Κλάση Δ'      

Έτοιμες παρουσιάσεις από συλλόγους-νοικονυρές ελέυθερο από όλους

Κατηγορία Δ-1: Παραδισιακές πίτες και καλιτσούνια  10:00-11:00                                                                  


Κλάση Ε'            

Ζωντανές παρουσιάσεις μαθητών δημόσιων & ιδιωτικών σχολών                         

Κατηγορία Ε-1: ''κρητικό πρωϊνό'' ζεστό κρητικό πιάτο με αυγά και απάκι σε παραδοσιακό σκεύος  10:30-11:15                                                                  

Κατηγορία Ε-2: Ζεστό πιάτο με χοχλιούς  11:30-12:15                                                                  


Κλάση Ζ'            

Ζωντανές παρουσιάσεις επαγγελματίες                                                

Κατηγορία Ζ-1: Δημιουργία επιδορπίου βασισμένο στα εξής Κρητικά υλικά το μέλι, και τον ανθότυρο  12:30-13:15                                                                  

Κατηγορία Ζ-2: Παραδοσιακό πιάτο με βάση τον βακαλάο ή φτωχογιάννη (ψάρια πού είχαν στην διατροφική τους συνήθεια οι Κρητικοί)  13:30-14:15                                                                  


Κλάση ΣΤ'            

Ζωντάνες παρουσιάσεις νέων chef's επαγγελματιών μέχρι 3 άτομα-ομάδα                   

Κατηγορία ΣΤ-1: Δημιουργία κρητικού μενού με ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπιο υλικά από το κρητικό παντοπωλείο  14:30-16:00


Κλάση Η'            

Κρητικός σέφ της χρονιάς                                                       

Κατηγορία Η-1: Παραδοσιακό πιάτο με άγνωστα υλικά  16:30-18:00                                                                  

Τέλος 3ης ημέρας

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων                                                                                          

Τελετή λήξης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια  18:30 - 19:30                                                                              

* Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στον κανονισμό του διαγωνισμού                                                                                                                                                        

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση