iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 26 Μαΐου 2017
Καγκελάριος με λουκάνικο

"Μη φοβάστε τα λουκάνικα", προτρέπει τους Γερμανούς η κυβέρνηση


«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται όταν τρώει ένα ψητό λουκάνικο» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Σμιτ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους καταναλωτές μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που χαρακτήρισε καρκινογόνα τα επεξεργασμένα κρέατα.

«Όπως πάντα, όλα είναι θέμα ποσότητας: η υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε πράγματος είναι κακή για την υγεία» ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ήλιο.

Βασιζόμενο σε περισσότερες από 800 μελέτες, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC) του ΠΟΥ έθεσε τη Δευτέρα τα επεξεργασμένα κρέατα -ιδίως τα αλλαντικά- στην κατηγορία των προϊόντων που θεωρούνται «καρκινογόνα για τον άνθρωπο», ενώ τα κόκκινα κρέατα (χοιρινό, βοδινό, αρνάκι) χαρακτηρίστηκαν «πιθανόν καρκινογόνα».

«Ανησυχούμε άδικα τους ανθρώπους όταν βάζουμε το κρέας στο ίδιο τσουβάλι με τον αμίαντο ή τον καπνό», είπε ο Σμιτ, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η ισορροπημένη διατροφή.

Τα λουκάνικα και τα αλλαντικά χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη Γερμανία, ωστόσο η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μειώθηκε το 2013 στα 60,3 κιλά ανά άτομο το χρόνο, από 61,3 κιλά που ήταν το 2010.

Η Γερμανία είναι επίσης σημαντικός παραγωγός κρέατος, με 8,8 εκατομμύρια τόνους το 2013, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια τόνοι ήταν χοιρινό.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση