iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
Ισπανική ομελέτα

Ισπανική ομελέτα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά

110 γραμμάρια ελαιόλαδο

250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 αυγά

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Χτύπα τα αυγά με λίγο από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στο τηγάνι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 σε κουζίνες από 0-9) και βάλε τις πατάτες με το αλάτι και το πιπέρι.

Άφησε τες μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Μόλις δεις ότι οι πατάτες αλλάζουν χρώμα, ρίξε μέσα το κρεμμύδι και ανακάτευε μέχρι και το κρεμμύδι να γίνει λίγο διάφανο. Χαμήλωσε τη φωτιά (στο 5 σε κουζίνες από 0-9) και ρίξε τα αυγά. Μαγείρεψε μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να γίνονται καφέ στο κάτω μέρος τους.

Με μια σπάτουλα, χαλάρωσε το κάτω μέρος της ομελέτας και αναποδογύρισε την ομελέτα στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και η πάνω μεριά. Μαγείρεψε ακόμα λίγα λεπτά και είναι έτοιμη η ισπανικη ομελετα σου.


Tips

Μόλις η ισπανικη ομελετα είναι έτοιμη, μπορείς να ρίξεις από πάνω της και φρέσκο κρεμμυδάκι και να την συνοδεύσεις με ντομάτα για ακόμα καλύτερη γεύση.  Εκτός της πατάτας, μπορείς να βάλεις και διάφορα άλλα λαχανικά μέσα. Δοκίμασε με πράσινη πιπεριά. Στην Ισπανία, την συνταγή αυτή τη λένε Tortilla Espanola ή Tortilla de patata.

Πηγή: govastileto. gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση