iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
μελιτζανόπιτα

Συνταγή για μελιτζανόπιτα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Αδιαμφισβήτητα η πίτα του καλοκαιριού είναι αυτή που θα περιέχει τις πιο καλοδιαλεγμένες μελιτζάνες!


Συστατικά

10 χωριάτικα φύλλα πίτας

Για την γέμιση:

8 τσακώνικες μελιτζάνες

½ ματσάκι μαϊντανό

1 πράσινη πιπεριά

2 αυγά

100 γρ. Μοτσαρέλα

100 γρ. Παρμεζάνα

½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος

Ξέπλυνε καλά τις μελιτζάνες, σκούπισε και τύλιξε σε αλουμινόχαρτο! Βάλε στο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου - ή μέχρι να μαλακώσουν - και βγάλε από το φούρνο

Αφού κρυώσουν λίγο θα μπορέσεις να τις ξεφλουδίσεις και να τις ψιλοκόψεις. Βάλε τα κομμάτια σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους μια πρέζα αλάτι

Την ίδια ώρα ετοίμασε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το μαϊντανό

Σόταρε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Στη συνέχεια βάλε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και την πιπεριά

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση