iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
Γάλα στον καφέ

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις γάλα στον καφέ σου


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Αναντίρρητα,  το αγαπημένο ρόφημα  των Ελλήνων -και όχι μόνο- είναι ο καφές.

Πολοί όμως αγνοούν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου και γενικότερα στον οργανισμό του από το συνδυασμό του γάλακτος με τον καφέ.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κλπ),  αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός.

Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται στο έντερο.

Γι' αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους «βαρύ» όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους.

Όταν το ασβέστιο έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση