iphone app
android app
iphone app android app
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
Σουτζουκάκια

Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα


Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 σκελίδες σκόρδου

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Eκτέλεση

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.


Σάλτσα ντομάτας

Ταιριάζουν ωραιότατα με μια σάλτσα ντομάτας για την οποία θα χρειαστείτε 1 κιλό ντομάτες τριμμένες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.

Βράζετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Με αυτήν περιχύνετε τα σουτζουκάκια σας.

Πηγή: imommy.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση