iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυροπιτάκια κουρού


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

1 πακέτο βιταμ (250 γραμ.)

1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

1 αλεύρι κόκκινο (500 γραμ.)

¼ τυρί φέτα

¼ κασέρι

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

1 κρόκο αbγού χτυπημένο με μια κουταλιά νερό, για το γλασάρισμα (άλειμμα)


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι, κάνετε μια λακούβα στη μέση και ψιλοκόβετε το βούτυρο και ρίχνετε και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Με το χέρι ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε το ζυμάρι μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού, τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ανοίγετε με τον πλάστη το ζυμάρι, όχι πολύ λεπτό, με τη βοήθεια λίγου αλευριού.

Με ένα φλυτζάνι κόβετε σε κύκλους το παχύ φύλλο και σε κάθε κύκλο βάζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού τη γέμιση των τυριών.

Κάνετε μισοφέγγαρο με κάθε κύκλο και πατάτε την πλευρά του ημικύκλιου με ένα μικρό πιρούνι, να κολλήσει καλά και μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

Με ένα πινέλο αλείβετε κάθε τυροπιτάκι με τον χτυπημένο κρόκο.

Βάζετε τα κουρού στη λαμαρίνα του φούρνου αφού την στρώσετε με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Πηγή: greekcook.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση