iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Σορμπέ βερίκοκο

Σορμπέ βερίκοκο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 ,5 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα

250 γραμμάρια νερό

200 γραμμάρια ζάχαρη

Χυμό απο 1/2 λεμόνι

1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα βερίκοκα με το μπλέντερ.

Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι και κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα λειωμένα βερίκοκα και το καλά χτυπημένο ασπράδι αυγού, αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες, το ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες έξι ώρες.

Πηγή: myworld.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση