iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
παγωτό κρέμα

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό κρέμα


Μια πανεύκολη και φθηνή συνταγή για σπιτικό παγωτό κρέμα! Απαιτούνται μόλις 3 υλικά για την παρασκευή της και η εκτέλεσή της είναι απλούσταση. Το παγωτό που παράγεται είναι μαλακό και αφράτο και έχει μοναδική γεύση! Το παγωτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)

1 σαντιγί Morfat creamy (στο τενεκεδάκι)

2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το τενεκεδάκι της Morfat creamy στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε και το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1,5 ώρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη Morfat creamy με το μίξερ πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.

Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

6) Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Δεν χρειάζονται ενδιάμεσα χτυπήματα, το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους!


Οι γεύσεις δεν τελειώνουν!

Μπορούν να γίνουν αρκετές παραλλαγές και να φτιάξουμε πολλές γεύσεις. Για παράδειγμα, αν στο εβαπορέ προσθέσουμε και 1 κουταλιά νες καφέ τότε μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό μόκα.

Ή μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή λιωμένη σοκολάτα για να φτιάξουμε αντίστοιχα παγωτό κακάο ή σοκολάτα.

Μπορούμε να προσθέσουμε πολτοποιημένα φρούτα και να αντικαταστήσουμε το εβαπορέ με γιαούρτι για να έχουμε γιαουρτο-παγωτό με γεύση από τα αγαπημένα μας φρούτα.

Η προσθήκη μπισκότων, κομματιών σοκολάτας ή ξηρών καρπών είναι μία ακόμα ωραία ιδέα ενώ διάφορα σιρόπια θα έδιναν ένα σπιτικό παγωγό "κοκτέιλ"!

Δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό μας, αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη!

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση