iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
ΝΤΟΝΑΤΣ  ΑΛΜΥΡΑ

Αλμυρά ντόνατς


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κούπα τυρί τριμμένο

Ρίγανη

Δύοσμος

Αλάτι-πιπέρι

2 1/2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για δύο ώρες.

Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά.

Με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε το κέντρο κάθε στρογγυλού ζυμαριού

Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά

Tip: Μόλις ρίξουμε στο αυτό λάδι τα πρώτα ντόνατς χαμηλώνουμε την φωτιά για να αποφύγουμε να αρπάξουν εξωτερικά και να μείνουν άψητα μέσα

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση