iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
ΝΤΟΝΑΤΣ

Εύκολη συνταγή για νόστιμα Donuts!


Υλικά για 15 έως 18 κομμάτια Donuts:

1 κούπα χλιαρό νερό ή γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 20γρ νωπή

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη

4 κούπες αλεύρι


Πως να κάνεις ένα εύκολο γλάσο σοκολάτας

125 γρ. κουβερτούρα, 1 κουταλακι γλυκού μέλι, και 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ, τα λιώνεις σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Η ζύμη για τα Donuts γίνεται πάρα πολύ εύκολα.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το νερό, τη μαγιά,τη ζάχαρη και τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέτεις το αλεύρι.

Ζυμώνεις 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια, και αυτό ήταν

Αφήνεις να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί για 40 λεπτά περίπου.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις με τον πλάστη φύλλο πάχους ενός δακτύλου και με ένα ποτήρι κόβεις κύκλους.

Για τα κλασικά donuts με ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού κάνεις μια τρύπα στη μέση κάθε κύκλους

Για τα γεμιστά τα αφήνεις όπως είναι.

Μαζεύεις όλα τα κομματάκια ζύμης που περίσσεψαν και ξανά ανοίγεις φύλλο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

Για ιδανικό αφράτο donut και αν δε βιάζεσαι να δοκιμάσεις τα αφήνεις να ξαναφουσκώσουν 20 λεπτάκια περίπου.

Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές τηγάνισμα ή φούρνισμα.

Στο τηγάνι θέλουν άφθονο λάδι (μη φοβάσαι όμως δε ρουφάνε καθόλου λάδι) και τηγανίζεις από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Στο φούρνο τα απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.

Το γαρνίρισμα μπορεί να είναι ζάχαρη ή ένα απλό γλάσο σοκολάτας,

πολύ νόστιμα γίνονται και αν τα γεμίσετε με μερέντα ή/και μαρμελάδα φράουλα με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Extra tips: Εναλλακτικά για αλμυρά ντόνατς προσθέτω κομματάκια διάφορων τυριών στη ζύμη πριν την κόψουμε σε κύκλους και συνεχίζουμε όπως τα γλυκά.

Πηγή: ediva.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση