iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μοσχαρίσια παϊδάκια με κακάο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Συστατικά:

1.5 κιλό μοσχαρίσια παϊδάκια (σιδηρόδρομος)

⅓ φλιτζάνι κακάο σκόνη

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. σκόνη τσίλι

2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό σε σκόνη

1 κ.σ. σκόρδο ξερό σε σκόνη

1 κ.σ. ρίγανη ξερή

1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

2 κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη

2 κ.γ.  κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη


Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το κακάο, τη ζάχαρη και μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ. Τρίβουμε τα παϊδάκια με αρκετό από το μείγμα μπαχαρικών, και αφού τα τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη τα βάζουμε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Δύο ώρες περίπου πριν από την ώρα που θα σερβίρουμε το φαγητό, τα αφαιρούμε από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε τα πλευρά σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και τα μεταφέρουμε  σε ένα ταψί με σχάρα και τα ψήνουμε με την κυρτή πλευρά προς τα πάνω, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν, 15-20 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε τα παϊδάκια σε μεμονωμένα κομμάτια και σερβίρουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση