iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
διατροφή

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Experimental Biology 2015, επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση λαχανικών είναι πολύ μικρότερη στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι μέσες προσλήψεις βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη D, ο σίδηρος και το φολικό οξύ είναι χαμηλότερες από τις συστάσεις σε γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών. Η μέση πρόσληψη καλίου και φυτικών ινών είναι περίπου οι μισές από τις συνιστώμενες, ενώ η μέση πρόσληψη βιταμίνης D είναι μικρότερη κατά 30% από τη σύσταση.

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού μιας γυναίκες, φαίνεται ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι διατροφικές συνήθειες, με αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών, λιπαρών ψαριών, φρούτων και λαχανικών.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση