iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ από τον Δ. Σκαρμούτσο

Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ από τον Δ. Σκαρμούτσο (video)


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Μία πεντανόστιμη συνταγή που μας έρχεται από την Ινδία.

Συστατικά:

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά γλυκού κάρυ

1 κουταλιά γλυκού κύμινο σε σκόνη

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό Total

4-5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κύμινο και το κάρυ ώσπου να ροδίσει.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Πηγή: greece.fage.eu

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση