iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016
berliner λουκουμάδες

Συνταγή για λαχταριστά berliner


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια. Η γέμιση δέν φεύγει στο τηγάνισμα!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι (περίπου)

1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια

80 γραμμ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κουταλάκι αλάτι

1 κρόκο αυγού

½ λίτρο χλιαρό γάλα

50 γρ. βούτυρο

1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο

άχνη για το σερβίρισμα

για τη γέμιση: μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας

λάδι για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:

-Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.

-Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.

-Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.

-Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

- Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστώνν και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.

- Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, πιέζοντας γύρω-γύρω τις άκρες.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να στραγγίξει το λάδι σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση