iphone app
android app
iphone app android app
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016
cookies μπισκοτα

Συνταγή για απίστευτα μαλακά cookies!


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Να ένας γλυκός τρόπος να ξεκινήσουμε τη ημέρα μας ή απλά για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας . Τα πλούσια, μεγάλα και λαχταριστά μπισκότα με τα κομματάκια σοκολάτας ή ξηρών καρπών που μας ήρθαν από την Αμερική είναι τόσο εύκολα και λαχταριστά που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα...


Τι χρειαζόμαστε:

2 ½ κούπες αλεύρι

½ κούπα βούτυρο

½ κούπα μαργαρίνη

1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown)

½ κούπα ζάχαρη κανονική

2 αυγά

1 κουταλάκι σόδα

½ κουταλάκι αλάτι

1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες)

2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια

1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα


Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι.

Σε άλλο μπώλ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ανακατεύοντας με το χέρι.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί σε απόσταση 2 ½ με 3 πόντους και τα ψήνουμε στους 180ο για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα

Πηγή: sintagespareas.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση