iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016
ξινόχοντρος

Κρύο; Καιρός για σούπα με ξινόχοντρο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Ο ξινόχοντρος συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία την πρωτεΐνη από το γάλα και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το αλεσμένο στάρι που περιέχει.  Είναι ιδανικό βραδινό το χειμώνα η σούπα με ξινόχοντρο. Ιδιαίτερα νόστιμη, τόσο αν χρησιμοποιηθεί ζουμί από κάποιο κρεατικό όσο και αν βράσει σκέτος με μια ντοματούλα.


Υλικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

5 φλιτζάνια νερό

1 µέτρια ντοµάτα

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση:

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία. Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση