iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016
syn

Ρολάκια σφολιάτας με λεμόνι


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Σφολιάτα 2 φύλλα      

Βούτυρο 120 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου      

Ζάχαρη 160 γρ.      

Αυγά 3 τεμ.      

Βανίλια 1 τεμ.      

Κορν φλάουρ 4 κουταλιές γλυκού      

Λεμονάδα σπιτική 200 ml      

Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι      

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα      


Λεμονάδα σπιτική

Λεμόνια 2 τεμ.      

Νερό

Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας      


Εκτέλεση:

Στύβουμε τα 2 λεμόνια και αδειάζουμε τον χυμό τους σε ένα ποτήρι όπου εκεί προσθέτουμε την ζάχαρη και νερό όσο χρειαστεί για να φτάσουμε τα 200 ml και ανακατεύουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο.

Προσθέτουμε την λεμονάδα,το βούτυρο,τη ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τέλος το κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας κι αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας μας, το αλείφουμε με την μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να κρυώσουν και να κοπούν ευκολότερα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή στην λαμαρίνα του φούρνου μας, κόβουμε τα ρολά μας σε πάχος 1 cm ώστε να σχηματιστούν μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Χτυπάμε τον κρόκο από το τρίτο αυγό , το αραιώνουμε με λίγο νεράκι κι αλείφουμε τα ρολάκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω-κάτω για 20 έως 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε.

Πηγή:: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση