iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016
μπεσαμέλ

Συνταγή για απίστευτη και πανεύκολη μπεσαμέλ


Υλικά

1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες

6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

3 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κρόκους αυγών

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα, το κορν φλάουρ και τα μπαχαρικά. Αρχίζουμε από την πρώτη στιγμή και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Στην αρχή θα έχετε την εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά, μα αν συνεχίσετε το ανακάτεμα σε 10 περίπου λεπτά θα έχει δέσει. Όταν πια είναι κρεμώδης και δεμένη, αποσύρετε από τη φωτιά και ξεκινάτε να ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας έντονα και γρήγορα για να μην γίνει ομελέτα το αυγό μα να ψηθεί. Τέλος, προσθέτετε και το τυρί. Μην την αφήσετε να σταθεί πολύ ώρα πριν τη βάλετε πάνω από το φαγητό που έχετε κατα νου να φτιάξετε (παστίτσιο, μουσακά κ.α.) γιατί θα σφίξει.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση