iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κανελόνια με σπανάκι


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Κανελόνια 1 πακέτο      

Φέτα 250 γρ θρυμματισμένη      

Τυρί κρέμα 100 γρ      

Κασέρι πικάντικο 250 γρ τριμμένο      

Σπανάκι 600 γρ φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα      

Ντομάτες 2 τεμ ψιλοκομμένες      

Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο      

Κρεμμύδια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα      

Αυγό 1 τεμ      

Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο      

Γάλα 200 ml      

Βούτυρο 50 γρ      

Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα,τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό,τα τυριά,(κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι). Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

* Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 21 κανελόνια.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση