iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016
Τούρτα σοκολάτα φράουλα

Συνταγή για οικονομική τούρτα σοκολάτα – φράουλα!


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Ήρθε η ώρα να κάνεις και εσύ μια εντυπωσιακή τούρτα σαν αυτές των ζαχαροπλαστείων, εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά. Και ο συνδιασμός σοκολάτας - φράουλας δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

Ακόμα και αν οι φράουλες δεν είναι τις εποχής μη σε στενοχωρεί όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν κατεψυγμένες έτοιμες για χρήση και κυρίως πολύ οικονομικές.

Πάμε λοιπόν να καταπλήξουμε τους αγαπημένους μας.


Φτιάξε το παντεσπάνι:

Υλικά:     

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

3 κουταλιές κακάο

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν

Εκτέλεση:

Χωρίζεις τα αυγά. Χτυπάς τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, χαμηλώνεις το μίξερ στο ελάχιστο, ρίχνεις έναν - έναν τους κρόκους και κοσκινίζεις μέσα στο κάδο το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν.

Αν χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα απλά βάζεις το μίγμα μέσα, διαφορετικά αλευρώνεις και βουτυρώνεις το ταψάκι.

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Πριν το βγάλεις τρύπησε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.

Οταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίζεις πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Όσο πιο παγωμένο, τόσο καλύτερα κόβεται


Φτιάξε τη μους φράουλας

Υλικά:

300 γρ φράουλες

100 γρ ζάχαρη

5 γρ φύλλα ζελατίνης

100 γρ τυρί κρέμα

200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση:

Αν είναι κατεψυγμένες οι φράουλες τις αφήνεις σε σιγανή φωτιά να ξεπαγώσουν λίγο για να λιώσουν πιο εύκολα. Τις χτυπάς στο μπλέντερ ή αν έχεις ράβδο μέσα στη κατσαρόλα να πολτοποιηθουν και προσθέτεις τη ζάχαρη.

Ξαναβάζεις στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα φύλλα ζελατίνης που έχεις μαλακώσει σε κρύο νερό και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν καλά.

Βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το το αφρατεύεις με το μίξερ και προσθέτεις το τυρί κρέμα.

Τέλος ενώνεις αυτό το μίγμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αφήνεις να κρυώσει.


Πώς θα κάνεις το σιρόπι

Υλικά:

1 φλυτζανάκι καφέ ζάχαρη

1 φλυτζανάκι καφέ νερό

Εκτέλεση:

Βράζεις τη ζάχαρη με το νερό για 4 λεπτά


Επικάλυψη

Σαντιγί


Τώρα είσαι έτοιμη για τη συναρμολόγηση.

Με μεγάλο πριονοτό μαχαίρι κόβεις το παντεσπάνι σε 3 πάτους. Δεν είναι δύσκολο αν το παντεσπάνι έχει κρυώσει πολύ καλά.

Παίρνεις τον πρώτο πάτο και σιροπιάζεις ελαφρά και μετά βάζεις τη μισή κρέμα. Βάζεις τον δεύτερο πάτο και επαναλαμβανεις. Βάζεις τον τελευταίο, σιροπιάζεις και καλύπτεις όλη τη τούρτα με σαντιγί.

Γαρνίρεις ανάλογα με την όρεξη σου!!!

Πηγή: ediva.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση