iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016
ντονατς

Εύκολη συνταγή για νόστιμα donuts


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Σε ποιον δεν αρέσουν τα donuts; Απλά με ζάχαρη, γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα με γλάσο ή χωρίς, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Και με αυτή τη συνταγή μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις μόνη σου με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου.

Yλικά για 15-18 κομμάτια

1 κούπα χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 20γρ νωπή

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη

4 κούπες αλεύρι

Εύκολο γλάσο σοκολάτας:

125γρ κουβερτούρα

1 κουταλακι γλυκού μέλι

2 κουταλιές γάλα εβαπορέ

Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων


Η ζύμη για τα Donuts γίνεται πάρα πολύ εύκολα:

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το νερό, τη μαγιά,τη ζάχαρη και τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέτεις το αλεύρι.

Ζυμώνεις 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια, και αυτό ήταν.

Αφήνεις να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί για 40 λεπτά περίπου.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις με τον πλάστη φύλλο πάχους ενός δακτύλου και με ένα ποτήρι κόβεις κύκλους.

Για τα κλασικά donuts με ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού κάνεις μια τρύπα στη μέση κάθε κύκλους.

Για τα γεμιστά τα αφήνεις όπως είναι.

Μαζεύεις όλα τα κομματάκια ζύμης που περίσσεψαν και ξανά ανοίγεις φύλλο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

Για ιδανικό αφράτο donut και αν δε βιάζεσαι να δοκιμάσεις τα αφήνεις να ξαναφουσκώσουν 20 λεπτάκια περίπου.

Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές τηγάνισμα ή φούρνισμα.

Στο τηγάνι θέλουν άφθονο λάδι (μη φοβάσαι όμως δε ρουφάνε καθόλου λάδι) και τηγανίζεις από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Στο φούρνο τα απλώνεις σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Το γαρνίρισμα μπορεί να είναι ζάχαρη ή ενα απλό γλασο σοκολάτας,

πολύ νόστιμα γίνονται και αν τα γεμίσετε με μερέντα ή/και μαρμελάδα φράουλα με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Extra tips: Εναλλακτικά για αλμυρά ντονατς προσθέτω κομματάκια διάφορων τυριών στη ζύμη πριν την κόψουμε σε κύκλους και συνεχίζουμε όπως τα γλυκά.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση