iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Cheesecake αλμυρό


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Για την βάση

Τρίμματα ψωμιού 200 γρ.      

Παρμεζάνα τριμμένη 6 κουταλιές της σούπας      

Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο      

Αλάτι 1 πρέζα      

Πιπέρι μαύρο 1 πρέζα      


Για τη γέμιση:

Τυρί κρέμα 200 γρ.      

Κεφαλογραβιέρα 150 γρ.      

Blue cheese 100 γρ.      

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ. ψιλοκομμένο      

Αυγά 3 τεμ.      

Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού      

Δυόσμος 1 /2 κουτάλι της σούπας τριμμένος φρέσκος ή ξερός      


Για την μπεσαμέλ

Βούτυρο 2 1/2 κουταλιές της σούπας      

Γάλα 1 1/2 κούπα τσαγιού       

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας γεμάτες      

Αλάτι 1 πρέζα      


Εκτέλεση:

Για την βάση : Σε μπολ ανακατεύουμε  τα τρίμματα ψωμιού, την παρμεζάνα, το βούτυρο λιωμένο,αλάτι -πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) περίπου για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το ψωμί. Το βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρολάκι το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και με το σύρμα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μη μας σβολιάσει  το αλεύρι, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Για την γέμιση : Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Στο μπολ  με τους κρόκους προσθέτουμε το τυρί κρέμα, όλα τα υπόλοιπα τυριά, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τον δυόσμο ,την πάπρικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στο άλλο μπολ χτυπάμε  σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους , ανακατεύουμε ελαφρώς κι αδειάζουμε το μείγμα στη βάση που ψήσαμε κι απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο το κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση