iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στριφτά ζυμαράκια με τυρί και μπέικον


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Γιαούρτι 1 ποτήρι      

Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι      

Αυγό 1 τεμ.      

Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού      

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού      

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει       

Γλυκάνισο για πασπάλισμα προαιρετικά      


Για τη γέμιση:

Μπέικον 150 γρ. κομμένο σε λωρίδες      

Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας      

Κεφαλογραβιέρα 150 γρ. κομμένη σε λωρίδες      


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το αυγό,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και αλεύρι σταδιακά όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη και μετά με την βοήθεια πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες (περίπου 2 εκ) την ζύμη κι αλείφουμε την κάθε λωρίδα  με μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε σε κάθε λωρίδα ζύμης εναλλάξ τις λωρίδες τυριού και μπέικον.

Τις στρίβουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με γλυκάνισο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 - 15 λεπτά.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση