iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016
Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα 2015 από τον Στέλιο Παρλιάρο (video)


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Η βασιλόπιτα που μας προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!


Υλικά

- 250 γρ. σοκολάτα 72% κακάο

- 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 200 γρ. ζάχαρη μαύρη

- 300 γρ. σιρόπι σφενδάμου

- ½κουτ. γλυκού κανέλα

- ¼κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

- 1 βολβό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

- 400 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη

- 10 αυγά

- 175 γρ. αλεύρι φαρίνα

- 300 γρ. δαμάσκηνα απύρηνα

- 100 γρ. κονιάκ


Για το γλάσο:

- 180 γρ. άχνη ζάχαρη

- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου VERMONT KALAMEA


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα που έχουν μουσκέψει μέσα στο κονιάκ για 1 έως 2 ώρες τουλάχιστον. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα μαζί με το τεμαχισμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα του μοσχοκάρυδου. Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε με τη σκόνη αμυγδάλου και τον πολτό από τα δαμάσκηνα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα 300 γρ. σιρόπι σφενδάμου. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα, κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 160οC. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το σιρόπι σφενδάμου. Γλασάρουμε τη βασιλόπιτα.

Πηγή: glykes-alchimies.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση