iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016
Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Νόστιμο και μυρωδάτο κουλούρι Θεσσαλονίκης


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Αφράτα, εύκολα και γρήγορα. Τα βρήκαμε στις sintagespareas.gr, τα δοκιμάσαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας γιατί πραγματικά είναι άπαιχτα!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood

500 γραμμάρια χλιαρό νερό

30 γραμμάρια αλάτι

50 γραμμάρια ζάχαρη

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη

1 κουταλιά ταχίνι

300 γραμμάρια σουσάμι

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι

Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια

Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς

Αμέσως μόλις βγουν και αφού κρυώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και να τα καταψύξουμε. Μια ώρα πριν τα φάμε τα αποψύχουμε και είναι σαν φρέσκα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση