iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τηγανίτες με σπανάκι


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Σπανάκι 1 κιλό ψιλοκομμένο      

Κρεμμυδάκια φρέσκα 4 ψιλοκομμένα      

Άνηθο 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο      

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες      

Νερό χλιαρό 1 ποτήρι περίπου      

Αλάτι- πιπέρι

Κασέρι πικάντικο 150 γρ. τριμμένο      

Αβγό 1      

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα      


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια, μετά βάζουμε το σπανάκι και τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι, τα αλατοπίπερο, το αβγό και σιγά σιγά το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός πηκτός. Προσθέτουμε μέσα τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, σπανάκι κι άνηθο, το κασέρι κι ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε μέσα κουταλιά-κουταλιά σούπας από τον χυλό μας να τηγανιστεί και από τις δύο μεριές. Τοποθετούμε τις τηγανίτες μας σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση