iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
μαρεγκα

Μαρέγκες αμυγδάλου με ροδάκινα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

6 ασπράδια αβγού

100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα

350 γραμμάρια ζάχαρη

600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

120 γραμμάρια γλυκό κρασί κόκκινο

4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αβγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη.  Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα μέσα στη μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ. Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε τη λαδόκολλα και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, που έχουμε τοποθετήσει τη μαρέγκα, αρχίζουμε και κόβουμε μαρέγκες σε σχήμα οβάλ αφήνοντας 2 δάκτυλα ανάμεσά τους για να ψηθούν πολύ όμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 έως 1,30 ώρα περίπου, ώσπου να είναι στεγνές και τραγανές. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αφαιρούμε από τη λαμαρίνα (λαδόκολλα).

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί το κόκκινο μέχρι να γίνει σαντιγί. 7. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις μαρέγκες.  Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε μέσα τη σαντιγί και γαρνίρουμε ομοιόμορφα τις μαρέγκες μας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα. Τέλος βάζουμε από ένα φύλλο δυόσμο για το ντεκόρ μας.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση