iphone app
android app
iphone app android app
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016
σοκολατοπιτα

Σοκολατόπιτα γρήγορη


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά

1 Βιτάμ

5 Αβγά

1 βανίλια

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο

1/2 φλιτζάνι καφέ κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη να λειώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση