iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ με σύκα και σοκολάτα


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

Για το κέικ

Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού      

Αβγά 4 τεμ.      

Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας      

Σύκα 8 τεμ. ψιλοκομμένα φρέσκα      

Κακάο 3 κουταλιές σούπας      

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού      

Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού      

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ κοσκινισμένο      


Για τη σοκολάτα

Κουβερτούρα 200 γρ.      

Βούτυρο 30 γρ.      

Γάλα 50 γρ.      


Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί εκτός από τα σύκα (βλέπουμε στην πράξη μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι). Αλευρώνουμε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ελαφρώς, βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 έως 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα του έχει μόνο υδρατμούς κι όχι υλικό από το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα  κατσαρολάκι λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε, το περιχύνουμε με την σοκολάτα και το απολαμβάνουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση