iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πικάντικες γαρίδες σε σουβλάκι με σάλτσα αβοκάντο


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά

20 μεγάλες γαρίδες

20 ξυλάκια-οδοντογλυφίδες

Mαρινάδα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο

1 κ.γλ. κουρκουμά

1 κ.γλ. πάπρικα

1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Σάλτσα αβοκάντο

1 αβοκάντο ώριμο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κ.σ. μαγιονέζα

αλάτι

πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλι, κέλυφος και έντερο). Ττις ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.

2. Για τη μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Βουτάμε τα ξυλάκια στο νερό για αρκετή ώρα. Καρφώνουμε σε κάθε ξυλάκι 1 γαρίδα. Τις βάζουμε στο ταψάκι, με τη γαρίδα να ακουμπά στο ταψί και το σουβλάκι στο πλάι. Ψήνουμε στους 200 C για 10΄ περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν.

3. Για τη σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τη βάζουμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Τη γαρνίρουμε δίπλα στα σουβλάκια.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση