iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΟΥΦΛΕ

Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά


Υλικά:

8 φέτες ψωμί του τοστ

2 λουκάνικα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

1 + ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα

7 αυγά

½ φλ. γάλα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 ml κρέμα γάλακτος NOYNOY light


Εκτέλεση

Αραδιάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25' στους 150ο C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε  τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος NOYNOY light, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30'. Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40'.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση