iphone app
android app
iphone app android app
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
ΓΛΥΚΟ

Double OREO Lemon Pie


Για τη βάση

1 1/2 συσκευασία Double OREO

125 gr βούτυρο λιωμένο (κρύο)


Για την κρέμα λεμόνι

300 gr Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου

1 ζαχαρούχο γάλα

2 λεμόνια χυμό + ξύσμα

1 κ.γ ζελατίνη

1 κ.σ νερό


Εκτέλεση:

Αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα Double OREO και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη. Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο OREO και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά.

Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα OREO, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα. Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με OREO.

Πηγή: antenna.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση