iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Μπριζόλες με σος βαλσάμικου


Υλικά:

225 γραμμάρια χοιρινές μπριζόλες Αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι1 κ.γ μουστάρδα Dijon1 κ.γ. κέτσαπ1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire1/3 κούπα νερό1 κ.γ. βούτυρο2 φέτες ψωμί ψημένες φρυγανισμένεςΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τις μπριζόλες προσεκτικά από τα λευκά λίπη με ένα μαχαίρι. Κόβουμε στα μισά την μπριζόλα.Στη συνέχεια τοποθετούμε 2 μεμβράνες πάνω και κάτω από το κρέας, το κοπανάμε με ένα σφυρί για κρέας (μην τις πατήσετε πάρα πολύ, ίσα-ίσα να ανοίξουν). Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σος, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βαλσμάμικο, την Worcestershire, το νερό την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά.Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά, το λάδι και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι για 60 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στην άκρη.Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη σος μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σος.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση