iphone app
android app
iphone app android app
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Μπισκοτένια τσουρεκάκια


Υλικά

250 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γραμμ. ζάχαρη

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 πορτοκάλια ζουμερά, θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα (ακέρωτα και βιολογικά)

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 βανίλια

1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

700 γραμμ. περίπου (όσο πάρει) αλεύρι μαλακό

διάλυμα αυγού για το άλειμμα


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5΄-6΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6΄-7΄ επιπλέον. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

Λίγο λίγο, και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30΄. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 C για 25΄-30΄, να ροδίσουν.


Να θυμάστε ότι:

Μπορεί να τα λέμε στα νησιά του Αιγαίου «μπισκοτένια τσουρεκάκια», ωστόσο πρόκειται για κουλουράκια μυρωδάτα, αφράτα και λαχταριστά.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση