iphone app
android app
iphone app android app
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΜΦΙΝΣ

Αλμυρά μάφινς


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 1/4 φλιτζάνι γάλα

1 αβγό

1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

1 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους


Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε χάρτινα φορμάκια για μάφινς σε φόρμα με 12 θέσεις μάφινς. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το θυμάρι σε ένα μέτριο μπολ.

Σε ένα χωριστό κύπελλο ανακατέψτε το γάλα, το αβγό, και το λειωμένο βούτυρο.

Αναμειγνύετε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το τυρί. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση