iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
ΜΟΣΧΑΡΙ

Θεϊκό μοσχάρι με κόκκινο κρασί


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι

2 καρότα

2 κρεμμύδια

2 κλωνάρια σέλερι

2 σκ. σκόρδο

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 δαφνόφυλλο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 ντομάτα

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 + ½ κ.σ. αλεύρι

¼ φλ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με 1 + ½ κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να "ντυθεί" το κρέας με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν. Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι. Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση