iphone app
android app
iphone app android app
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
ΣΥΝΤΑΓΗ

Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια


Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Υλικά: Για τα κεφτεδάκια:

300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τη σούπα:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι

1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.

Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

Πηγή: argiro.gr

Κοινοποιήστε

  Εκτύπωση